Kirje yksinäisyydestä

Arvoisa lukija,

Yksinäisyys on tunne, jota me kaikki kohtaamme joskus elämämme aikana. Se voi johtua monista eri syistä, kuten muutoksesta elämäntilanteessa, menetyksestä, eroon joutumisesta tai siitä, että tuntuu ettei ole löytänyt paikkaansa maailmassa. Varsinkin ikäihmisten yksinäisyys on lisääntynyt voimakkaasti. Yksinäisyyden tunteeseen liittyy usein surua, kaipausta ja toivottomuutta, mutta samalla se voi myös tarjota mahdollisuuden oppia tuntemaan itseäsi paremmin ja löytää uusia tapoja olla yhteydessä muihin ihmisiin.

Yksinäisyys voi olla hyvin raskasta ja vaikeaa käsitellä yksin, mutta on tärkeää muistaa, että et ole yksin kokemuksesi kanssa. Monet muutkin ovat kokeneet samanlaisia tunteita ja on olemassa monia resursseja ja tukiverkostoja, jotka voivat auttaa sinua selviytymään yksinäisyydestä.

Yksi tapa käsitellä yksinäisyyden tunnetta on keskustella asiasta jonkun kanssa. Voit puhua perheesi, ystäviesi tai ammattilaisen kanssa, joka voi auttaa sinua löytämään uusia tapoja olla yhteydessä muihin ihmisiin ja löytää tapoja, joilla voit tuntea olosi vähemmän yksinäiseksi.

Toinen tapa käsitellä yksinäisyyttä on löytää uusia harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita. Voit esimerkiksi liittyä harrastusryhmään tai vapaaehtoistyöhön, joka kiinnostaa sinua. Tällaiset aktiviteetit voivat auttaa sinua tavata uusia ihmisiä, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita ja auttaa sinua tuntemaan olosi osaksi yhteisöä.

Lopuksi, muista että yksinäisyys on yleinen tunne ja että se voi olla merkki siitä, että sinun on aika tehdä muutoksia elämässäsi. Muista, että sinulla on aina valta tehdä muutoksia ja löytää uusia tapoja elää elämääsi.

Toivon, että tämä kirje on antanut sinulle jonkinlaista lohtua ja toivoa. Muista, että olet tärkeä ja arvokas ja että aina on mahdollista löytää tapoja tuntea olosi vähemmän yksinäiseksi.

Ystävällisin terveisin,

Tuija Nykänen

Kotipalvelu Iloita Oy

Jaa kaverille

Viimeisimmät blogikirjoitukset

YSTÄVÄPALVELU

Ystäväpalvelu  on uusi, luotettava ja tavoitteellinen palvelu Iloitassa.  Tarkoituksemme on edistää ikäihmisten elämänlaatua vähentämällä yksinäisyyttä sekä pitää seniorin kuntoa yllä yhdessä liikkumalla.  Jokainen meistä ihmisistä

Lue Lisää »

Meille töihin

Meille töihin? Hienoa, sillä tarvitsemme täällä Iloitassa juuri sinua.  Meillä on tarjolla henkilökohtaisen avustajan töitä vakituisille, osa-aikaisille ja tarvittaessa töihin kutsuttaville.  Työt sijoittuvat tällä hetkellä

Lue Lisää »

Kosketuksen puute

KOSKETUKSEN PUUTE SAIRASTUTTAA Kärsitkö kosketuksen puutteesta? Tuntuuko sinusta, että tarvitset enemmän läheisyyttä ja kosketusta elämääsi kuin tällä hetkellä saat? Vai hukutko hellyydenosoituksiin ja halauksiin? Hienoa

Lue Lisää »

Puhevammaistenviikko

Puhevammaisten viikko 5.10.– 11.10.2020 Puhevammaisten viikkoa vietetään tänä vuonna 5.-11.10.2020 teemalla Luodaan mahdollisuuksia. Samaan aikaan ja samalla teemalla vietetään myös Voimauttava vuorovaikutus -viikkoa. Puhevammaisten viikko tuo esiin tietoa,

Lue Lisää »