Virkkaaminen on hyväksi terveydelle

Virkkaaminen on muodikasta.

Virkkaaminen on hyväksi terveydelle   Neulominen ja virkkaus ovat erittäin hyväksi ihmisen aivoille ja terveydelle. Asia on tunnistettu tutkimuksellisesti. Tosin itse olin tuon “tiennyt” jo omakohtaisesti käsitöitä harrastaessani. Virkkaaminen vaatii keskittymistä ja  silmukoita laskiessasi unohdat sujuvasti mieltäsi painavat asiat, verenpaine laskee ja sydämen syke hidastuu, aivot hyötyvät ja mahdollisesta nivelrikosta kärsivän jäykät sormet vetreytyvät. Kireytesi helpottaa samalla kun kaunis käsityösi etenee mukavasti. Valmiin työn näkeminen tuntuu hyvältä ja lopulta on ihan terapeuttisen hyvä ja meditatiivinen olo.

 – Käsityöt pitäisi laskea yhdeksi hoitomuodoksi stressiin ja ahdistukseen –

Aikaansaamisen tunne! On tyydyttävää nähdä oman työnsä jälki. 

Minulla itselläni ei ole kärsivällisyyttä, eikä intoa tehdä isoja ja aikaavieviä neulomuksia. Teen mieluummin pienempiä tai keskisuuria töitä, näin säästyn kyllästymisen tunteelta, eikä työ jää kesken. Sen verran on keskeneräisiä kuteita kertynyt isoon kassiin varastoa täyttämään, että olen oppinut olemaan aloittamatta esim. virkkaamaan pitsistä sänkypeittoa. Haluan, että käsityöni valmistuu suhteellisen nopeasti, että pääsen ihailemaan käsieni tuotosta. Alla olevassa  kuvassa sammakko -amigurumi, joka valmistuu todella nopeasti, kuten myös  yläkuvassa olevat ”makeat ja hedelmäiset” jääkaappimagneetit. Olen virkannut kyseiset työt Bambu -langalla ja sammakko on saanut sisälleen helistimen.

Olen käsillätekemisen moniharrastaja, saan aina innostuspuuskan milloin mistäkin lajista, mutta sitten innostus tahtoo lopahtaa jossain vaiheessa ja palaan taas ihanan lempeään ja rauhoittavaan virkkaamiseen tai neulomiseen. Jo suloisten lankojen ajatteleminen tai lankakaupassa asiointi toimii kutkuttavana odotuksena: IIlalla pääsen taas uppoutumaan käsitöiden ja luovuuden maailmaan.

Useiden tutkimusten mukaan neulominen auttaa vähentämään ahdistusta, stressiä sekä dementiaan sairastumisen riskiä. Myös krooninen kipu näyttäisi unohtuvan neuloessa. Sopii hyvin nivelrikosta kärsivälle.

Neulominen sopii erittäin hyvin ikääntyneelle henkilölle:

Vähentää depressiota ja ahdistusta
Vähentää kroonista kipua
Lisää hyvinvoinnin tunnetta
Vähentää yksinäisyyttä ja eristäytymistä
Lisää hyödyllisyyden tunnetta ja yhteiskuntaan osallistumista

Jos et jo harrasta virkkausta tai neulomista, niin suosittelen lämpimästi aloittamaan. Aloittelevalle kutojalle löytyy lukuisia helppoja ohjeita, joilla pääsee hyvin alkuun.  Ei siis muuta kuin puikot heilumaan.

Voimme myös virkata yhdessä ja samalla parantaa maailmaa jutuillamme.

Jos haluat minusta seuraa tekemään käsitöitä yhdessä, soita 045 78710735, laita sähköpostia tai käytä yhteyslomaketta.

Rentouttavaa syksyä!

Terv. Tuija

Jaa kaverille

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Viimeisimmät blogikirjoitukset

viinikköynnös_zilga

Syksyn satoa

Viiniköynnös Zilga Kaipa se on uskottava, syksy on saapunut. Ulkona on harmaata, sade piiskaa ikkunoita ja tuuli tuivertaa kellastuneita lehtiä. Pihatyöt saavat odottaa.. Ehei, tämä

Lue Lisää »
Ota yhteyttä ILOITA kotipalvelu

Vie vanhus ulos

Nyt jokainen osallistumaan Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka halua tehdä hyvää.

Lue Lisää »

Yksinäisyys satuttaa

Yksinäisyyden painolasti Yksinäisyys koskettaa isoa osaa suomalaisista jossain elämänvaiheessa. Yksinäisyys ei ole ikään sidottua, vauvakin voi olla yksinäinen, mikäli häneltä puuttuu vuorovaikutus ensisijaiseen hoitajaansa. Vauva

Lue Lisää »